52688614_2045022922284829_2483375993494962176_o

Завршен првиот сет обуки на тема „Креативно пишување“

  Покрај оджаните први две работилници од предвидениот прв сет на тема „Креативно Пишување“ во рамки на проектот „Менување на наративите за Ромите во здравствените институции“ каде што младите беа обучувани на на темите...

ashmet ministerka na francija i alen le roa

Средба со француската министерка за европски прашања

На 26.02.2019 година на покана на неговата екселенција господинот Кристијан Тимоние, Амбасадорот на Франција во Македонија, извршниот директор на Национален ромски центар, Ашмет Елезовски оствари средба со г-ѓа Натали Лоазо од Министерството за Европски прашања...

uchenik 1

Дискриминација во 5 нивоа на комплексност – Ученичка

Нивото на свест за препознавање и заштита од дискриминација сѐ уште е ниско. Добар дел од граѓаните не се ни свесни дека се директно или индиректно дискриминирани, а недоверба постои и кон институциите и...

teen 1

Дискриминација во 5 нивоа на комплексност – Тинејџер

Нивото на свест за препознавање и заштита од дискриминација сѐ уште е ниско. Добар дел од граѓаните не се ни свесни дека се директно или индиректно дискриминирани, а недоверба постои и кон институциите и...

soc rab 1

Дискриминација во 5 нивоа на комплексност – Социјален работник

Нивото на свест за препознавање и заштита од дискриминација сѐ уште е ниско. Добар дел од граѓаните не се ни свесни дека се директно или индиректно дискриминирани, а недоверба постои и кон институциите и...

Umetnik

Дискриминација во 5 нивоа на комплексност – Уметник

Нивото на свест за препознавање и заштита од дискриминација сѐ уште е ниско. Добар дел од граѓаните не се ни свесни дека се директно или индиректно дискриминирани, а недоверба постои и кон институциите и...

asmet 1

Дискриминација во 5 нивоа на комплексност – Активист

Нивото на свест за препознавање и заштита од дискриминација сѐ уште е ниско. Добар дел од граѓаните не се ни свесни дека се директно или индиректно дискриминирани, а недоверба постои и кон институциите и...

Kichevo

Да зборуваме за дискриминацијата – тематска приказна Кичево

Нивото на свест за препознавање и заштита од дискриминација сѐ уште е ниско. Добар дел од граѓаните не се ни свесни дека се директно или индиректно дискриминирани, а недоверба постои и кон институциите и...

Kumanovo

Да зборуваме за дискриминацијата – тематска приказна Куманово

Нивото на свест за препознавање и заштита од дискриминација сѐ уште е ниско. Добар дел од граѓаните не се ни свесни дека се директно или индиректно дискриминирани, а недоверба постои и кон институциите и...

2

Обраќање на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Г-дин Зоран Заев на конференцијата „Спречување на дискриминација кон ромските деца“

Обраќање на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Г-дин Зоран Заев на конференцијата „Спречување на дискриминација кон ромските деца“  *** Оваа публикација е изготвена со помош на Европската Унија. Содржината на публикацијата е...