DSC_0113a

Во рамките на проектот „Социјална инклузија на Роми жители и повратници во Македонија“ беше организирана обука за проектен менаџмент.

На обуката присуствуваа 10 претставници од ромски здруженија, кои освен што беа информирани за теоријата од областа на проектниот менаџмент, работеа и на конкретна изработка на проектни апликации.

Вкупно четири проектни апликации беа подготвени и успешно поднесени за време на обуката, организирана од страна на Национален ромски центар.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*