Обука 2 (Мобилност на младински работници) Софија Бугарија

Издавање јавен повик за учество и Отворен повик за стручни обучувачиИзбор на учесници и обучувачи (30 учесници, 15 од НРЦ и 15 од ИРЦА)Обука 2 (Мобилност на младински работници)-за млади работници Роми за неформално...

Обука 1 (Мобилност на младински работници (Драч Албанија)

01/04/2021-20/04/2021 Издавање јавен повик за учество и Отворен повик за стручни обучувачи21/04/2020-25/04/2020 Избор на учесници и обучувачи (30 учесници, 15 од НРЦ и 15 од Академика) Обука 1 (Мобилност на младински работници) – за...

Организацијата имплементатор ИРКА од Албанија Тирана заедно со партнерските организации НРЦ Куманово Северна Македонија и Академија Антоново (Велико Трново) Бугарија поради моменталната ситуација односно светската пандемија Ковид-19

Имплементирачката организација ИРКА од Албанија Тирана заедно со партнерските организации НРЦ Куманово Северна Македонија и Академика Антоново(Велико Трново) Бугарија поради актуелната ситуација односно светската пандемија Ковид-19 беше принудена често да има консултативни размени на...

ПописCensus Popis НРЦ Инфо 2021

Почитувани, Се надеваме на ваше внимание при гледање на видео пораките и понатамошно проследување во интерес на сите граѓани за позитивни согледувања, преземени мерки,   за добро и продуктивно живеење на сите нас. ………… Respected,...

Вакцинирај се – НРЦ инфо Macedonia / Len Vakcina akarimos NRC.info romanes 2021

Почитувани, Се надеваме на ваше внимание при гледање на видео пораките и понатамошно проследување во интерес на сите граѓани за позитивни согледувања, преземени мерки,   за добро и продуктивно живеење на сите нас. Respected, We...

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА 9-ТА ОНЛАЈН РАБОТИЛНИЦА

Ве покануваме на учество на деветта онлајн работилница организирана од З. Национален ромски центар – Куманово, на тема: „Како да продолжиме да се заштитиме од вирусната пандемија и да ги намалиме ефектите од најавениот...