Одржани состаноци на мрежа во 5 општини

Периодов беше организирана првата серија од состаноци на мрежата во 5 општини: Куманово, Кочани, Прилеп, Кичево и Штип. На средбите учествуваа препознатливи лица (жени и мажи) од ромските заедници од 5 општини како и...

Кампања во ромските населби

Изминатиот период во рамките на проектот „Ние можеме„ во општините Куманово, Кичево, Прилеп, Кочани и Штип проектниот тим заедно со теренските консултанти ги посетија на терен ромските населби со цел да ги информираат за...

Кратка информација за остварена средба во ромски населби во Куманово

На ден 29.04.2022 година Здружение НРЦ од Куманово преку тимот кој ги спроведува активностите во рамките на проектот „ Здравје-Одговорност на сите“ финансиран од ФООМ оствари средба со населението во ромските населби во Куманово....

Светски ден на здравјето 2022 – Наша планета, наше здравје

Светски ден на здравје- ден за подигање на јавната свест за здравјето. Секоја година се одбележува на 7ми Април и секоја година свртува внимание на специфична здравствена тема која ги загрижува луѓето ширум светот....

Две години по светската пандемија, посета на Националниот ромски центар на претставници на француската амбасада во Скопје

10 март 2020 година, Националниот ромски центар (НРЦ) имаше работна посета од г-дин Иго БЕШТЕЛ, директор на Францускиот институт и советник за соработка и култура, заедно со г-ѓа Џули Маравал аташе за соработка,претставници од...

Денови за правно советување на жени и девојки за родово базирано и семејно насилство

Во изминатиот период во Куманово, Кочани, Штип и Кичево се одржаа сесии за правно советување со жени и девојки Ромки кои имаат потреба од правно советување за заштита од родово базирано и семејно насилство...

БАРАЊЕ ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ (хотели и ресторани)

Почитувани, Здружение Национален ромски центар (НРЦ) од Куманово објавува „Барање за прибирање на понуди“повикувајќи ги сите регистрирани правни субјекти, да поднесат понуди со следните содржински спецификации: 1.Општи услови 1.1 Набавувач на услуги: ЗГ „Национален...

БАРАЊЕ ЗА ПРИЈАВА НА ЕКСПЕРТ/КА

БАРАЊЕ ЗА ПРИЈАВА НА ЕКСПЕРТ/КА за проценка на нивото на информираност и знаење за родово базирано и семејното насилство во ромските заедници во 5 општини (Куманово, Кочани, Кичево, Штип и Прилеп) Почитувани, Здружение Национален...