НРЦ Куманово преку проектот „Здравје – одговорност на сите“ ќе работи за зголемување на превентивната заштита кај ромското население

Националниот ромски центар (НРЦ) од Куманово почна со реализација на активностите од проектот „Зравје – одговорност на сите“, поддржан од Фондацијата отворено општество – Македонија, соопштија денеска во здружрнието. Проектот има за цел подигање...

14-та онлајн работилница на тема „Видови контрацепција и нивна употреба“

З.Национален ромски центар од Куманово ве поканува на учество на четиринаесетта онлајн работилница , на тема: „Видови контрацепција и нивна употреба“ со која ќе се дадат информации за видови на контрацепција, информации за нивна...

12-та онлајн работилница на тема „Видови контрацепција и нивна употреба“

Ве покануваме на учество на дванаесетта онлајн работилница организирана од З.Национален ромски центар – Куманово, на тема: „Видови контрацепција и нивна употреба“ со која ќе се дадат информации за видови на контрацепција, информации за...

Покана за учество на 11-та онлајн работилница на тема „Планирање на семејство, сексуално и репродуктивно здравје и контрацепција“

Ве покануваме на учество на единаесетта онлајн работилница организирана од З. Национален ромски центар – Куманово, на тема: „Планирање на семејство, сексуално и репродуктивно здравје и контрацепција“ со која ќе се дадат насоки и...

ПОКАНА ЗА УЧЕСТВО НА 9-ТА ОНЛАЈН РАБОТИЛНИЦА

Ве покануваме на учество на деветта онлајн работилница организирана од З. Национален ромски центар – Куманово, на тема: „Како да продолжиме да се заштитиме од вирусната пандемија и да ги намалиме ефектите од најавениот...

Покана за учество на 8-ма онлајн работилница

Почитувани, Ве покануваме на учество на осма онлајн работилница организирана од З. Национален ромски центар – Куманово, на тема: „Дали вакцинацијата на населението е надеж да се стави крај на пандемијата со ковид19? (Прашања...

Покана за учество на 7-ма онлајн работилница

Почитувани, Ве покануваме на учество на седма онлајн работилница организирана од З. Национален ромски центар – Куманово, на тема: „Техники и стратегии за справување со стрес во услови на пандемија“ која ќе понуди информации...

Совети за бремени жени во време на пандемија со корона вирус – беше темата шестата онлајн работилница

Во рамките на проектот „Унапредување на здравствената заштита на Ромките во време на здравствена криза“ под мотото „Моето здравје е мое право“  Зружението Национален ромски центар од Куманово на 05.08.2021 година успешно ја реализира...

Покана за учество на 6-та онлајн работилница

Почитувани, Ве покануваме на учество на шеста онлајн работилница организирана од З.Национален ромски центар – Куманово, на тема: „Совети за бремени жени во време на пандемија со корона вирус“ а ќе понуди информации и...