ИНТЕРВЈУ СО JOAN KOMOLAFE

Кажи ни нешто за себе. Моето име е Joan Komolafe. Имам 23 години, живеам во Њујорк. Студент сум на Tulane University, Правни студии, насока: меѓународни односи. Работам волонтерска работа во здружението Национален ромски центар....

Ги научив сите димензии на работа во НВО

Во времетраење од три месеци, 21-годишниот Arthur Resve, постдипломец на студии за Мир и Конфликт на Универзитетот во Кент во Кантербери (Велика Британија) и на Филипс Универзитетот во Марбург (Германија) беше практикант во Национален...

Интервју со Викториа Мохачи

Викториа Мохачи Кое е вашето име и моментална позиција? Викториа Мохачи, Член на Европски Парламент Која е вашата политичка припадност како член на Европски Парламент? Алијанса на Либерални Демократи за Европа.

Интервју со Владимир Милчин

Владимир Милчин Ашмет Елезовски Во куси црти за вас, биографијата и вашата тековна позиција! Роден сум во Скопје, 1947 година. Завршив театарска режија на Академијата за театар, филм, радио и ТВ во Белград, 1970...

Интервју со Lívia Járóka

Lívia Járóka Вашето име и моментална позиција? Ливија Јарока, Член на Европскиот Парламент од Унгарија. Која е вашата политичка определба како член на Европскиот Парламент? Јас сум член на FIDESZ (Hungarian Civic Union) и...