Со списанието за образование на Роми – Едно, и неговото мото образование за сите, ние како Национален Ромски Центар (НРЦ) сакаме да ги отсликаме работите такви какви што навистина се, пред сè на терен, но и на хартија, во законите, преку слика, преку животни приказни, историја…

За подобар и подостоинствен живот на сите – Едно!