На 05.09.2019 се оддржа третата работилница за Креативно видео во рамки на проектот „Менување на наративите за Ромите во здравствените институции“ „Мое здравје мое право“.

Работилницата за форум театар е последна од сетот од три работилници за Форум театар на која зедоа учестваа 25 учесници.

На третата работилница за форум театар покрај подготовката и финализирањето на форум театарот  учесниците имаа можност  да се запознаат со  приказната на Доктор Салија Љатиф и предизвиците со кои се соочуваше како Ромка и со координаторот на проектот „Менување на наративи“ на здружението „ХЕРА“ од Скопје Мухамед Ајваз кој ги запозна учесниците за резултатите од проектот и за уметноста како алатка за Менување на наративите.

Имплементацијата на активностите од проектот „Менување на наративите за Ромите во здравствените институции“ „Мое здравје мое право“ финасиски е поддржан од Фондацијата Отворено Општество Македонија.

 

DSC_0215DSC_0228DSC_0237DSC_0240DSC_0243DSC_0247DSC_0251DSC_261DSC_0264DSC_0282DSC_0344DSC_0371DSC_0387DSC_0411DSC_0432DSC_0439

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*