Национален ромски центар во партнерство со Симбиозис 12 на 07.11.2019 организира завршен настан од проектот „Менување на наративите за Ромите во здравствените институции“ „Моето здравје е мое право“.

Завршниот настан е последна активност во имплементацијата на проектот со цел официјално да се промовираат: Алманахот со препораките и резултатите од активности од имплементацијата на проектот, третото креативно видео „Закажи го првиот преглед“. На настанот покрај промоцијата беа доделени сертификати за учество на работилниците за Креaтивно пишување, креативно видео и форум театар и беа прикажани „Краткото едукативно видео дискриминација во здравството“ и краткото креативно видео „Влијанија“ кои се изготвени и промовирани во рамките на проектот.

DSC_0345DSC_0355DSC_0356DSC_0358DSC_0362DSC_0367DSC_0368DSC_0369DSC_0408DSC_0409DSC_0411DSC_0424DSC_0427DSC_0428DSC_0432DSC_0435

Имплементацијата на активностите од проектот „Менување на наративите за Ромите во здравствените институции“ „Моето здравје е мое право“ финансиски е поддржан од Фондацијата Отворено Општество Македонија.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*