Отворен инфо ден во Куманово

ПОКАНА за отворени информативни денови   Здружение Национален ромски центар од Куманово во партнерство со Симбиозис 12 го спроведува проектот „Зајакнување на пристапот до бесплатна правна помош за Роми и други ранливи категории” со...

Информативни средби со здруженија на граѓани

Национален ромски центар во соработка со партнерската организација Симбиозис организираа првични информативни средби со претставниците на граѓанските здруженија од Куманово, Кочани, Кичево, Прилеп, Крива паланка и Штип. Проектниот тим ги информираше претставниците на здруженијата за имплементацијата на проектот...

Првични средби со п.е. на Министерството за правда

Национален ромски центар во соработка со партнерската организација Симбиозис организираа првични информативни средби со претставниците на подрачните единици на Министерството за правда во Куманово, Кочани, Кичево, Прилеп, Крива паланка и Штип. Проектниот тим ги информираше претставниците...

ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ЛОКАЛНИ ТЕРЕНСКИ АСИСТЕНТИ -Продолжување за Крива Паланка и Прилеп

Почитувани, Здружение Национален ромски центар (НРЦ) во партнерство со Симбиозис 12 го објавува ова продолжување на Повик за ангажирање на теренски асистенти само за Крива Паланка (1 позиција)  и Прилеп (1 позиција), поради тоа...

Промовиран проектот „Зајакнување на пристапот до бесплатна правна помош за Роми и други ранливи категории”

Национален ромски центар (НРЦ) на 31ви јануари 2019 година во просториите на ЕУ Инфо центар го промовираше проектот „Зајакнување на пристапот до бесплатна правна помош за Роми и други ранливи категории” кој го спроведува...