Делегација на Здружението Национален Ромски Центар положи свежо цвеќе пред споменикот на хероите од Втората Светска Војна на Спомен Костурница во Куманово

Делегација на Здружението Национален  Ромски Центар   положи  свежо цвеќе    пред  споменикот на хероите од  Втората Светска Војна , на Спомен Костурница  со порака  “Во спомен на паднатите  борци од  Втората Светска Војна   граѓани на...

Годишно собрание на НРЦ на Светскиот ден на ромскиот јазик

Националниот ромски центар денеска одржа редовно Годишно собрание на кое беа презентирани активностите и резултатите на здружението постигнати на локално и на национално ниво, како и преглед на активните проекти, а беа избрани и...

Семинар 1 (Валона, Албанија)

3-ти-4-ти месец на реализација на проектот01/11/2019-14/11/2019 Издавање јавен повик за учествоИзбор на учесници и обучувачи (20 учесници, 10 од НРЦ и 10 од Академика)Семинар 1 – за пристапи и методологии за советување во кариерата...

Обука 2 (Мобилност на младински работници) Софија Бугарија

Издавање јавен повик за учество и Отворен повик за стручни обучувачиИзбор на учесници и обучувачи (30 учесници, 15 од НРЦ и 15 од ИРЦА)Обука 2 (Мобилност на младински работници)-за млади работници Роми за неформално...