НОВИОТ ЗАКОН ЗА БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОШ СО ПОДОБРЕНИ РЕШЕНИЈА ЗА ПРИСТАП ДО ПРАВДА Граѓанските организации вклучени во креирањето на новиот Закон, го поздравуваат неговото донесување Фондацијата Отворено општество – Македонија, Македонското здружение на млади...

Untitled-1

Соопштениja за медиуми – заклучоци и препораки од Извештајот – Анализа на Случаи од терен

Препораки за подобрување на законската регулатива и стратегии генерални состојби и заклучоци Националниот ромски центар во рамките на проектот „Спречување на дискриминација кон ромските деца“ го подготви извештајот „Дискриминација на децата Роми, меѓународна и...

un slika

Соопштение за медиуми од обраќањето пред Комитетот на ОН во Женева

Женева, 30 октомври 2018   СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИ   Жените, сексуалните и родовите малцинства во Македонија се дискриминирани во сите сфери на живеење и нивните права не се почитуваат. Ова е главната порака која...

DSC_0029-800x600

Презентација на постигнување / резултати на завршна прес конференција на проектниот тим и извршниот директор

Завршен извештај за спроведените активности на проектот   Национален Ромски Центар – Куманово и партнерската организација АВЕНА од Кочани, во период од 01.04.2016 до 30.09.2017 година го спроведуваат проектот „Подобрување на учестовото на помалите...