Промоција на креативните вредности од медиа кампот Буверо

За време на медиа кампот Буверо 2017 година ромски девојки подготвија три интересни видео приказни што беа промовирани пред публиката и предизвикаа голем интерес Националниот ромски центар со поддршка од програмата на Европска Унија...

Буверо кампот се истакна со креативност

Кампот Буверо 2017 традиционално по трет пат беше организиран во Етно село во Куманово преку програмата Европа за граѓаните на Европска Комисија, во партнерство помеѓу Национален ромски центар и Ромедија Фондација Национален ромски центар...

Националниот Ромски Центар го одбележа завршниот настан БУВЕРО 5 кампот 2017

  Ашмет Елезовски од Националниот Ромски Центар Двананесет млади девојки, средношколки и студентки од Македонија, Бугарија и Србија учествуваа на третиот по ред ромски медиумски тренинг програм „Буверо“ што започна нас 11-ти август и...

Пристигнаа Буверо девојките

Кампот Буверо 2017 традиционално по трет пат се организира во Етно село во Куманово преку програмата Европа за граѓаните на Европска Комисија, во партнерство помеѓу Национален ромски центар и Ромедија Фондација Национален ромски центар...

Три видео приказни пред очите на јавноста

За време на медиа кампот Буверо 2016 година ромски девојки подготвија три интересни видео приказни што беа промовирани пред публиката и предизвикаа голем интерес   Националниот ромски центар со поддршка од програмата на Европска...