nrc 30x40 poster 14.05-page-001

ПОКАНА за информативен ден за БПП

Национален ромски центар и Симбиозис 12 ќе организираат отворени информативни средби во заедницата на кои може да присуствуваат сите граѓани. На средбите ќе се поделат промотивни материјали, ќе се споделат информации во врска со правната...

DSC_0183

Обука за бесплатна правна помош за ГО

На 28 и 29 ноември 2019 година, во Хотел „Амор“ во Кочани се одржа првата обука за системот и обезбедувањето на бесплатна правна помош во земјата за граѓанските организации, во рамките на проектот „Зајакнување...

DSC_0345

Караванот продолжува во Крива Паланка

Отворен информативен ден 08.08.2019 (четврток), 12:00 часот Локација: Единство бр. 80, Крива Паланка Национален ромски центар и Симбиозис 12 ќе организира отворена информативна средба на која може да присуствуваат сите граѓани. На средбата ќе...

nrc liflet kor14.05-page-001

Отворен инфо ден во Куманово

ПОКАНА за отворени информативни денови   Здружение Национален ромски центар од Куманово во партнерство со Симбиозис 12 го спроведува проектот „Зајакнување на пристапот до бесплатна правна помош за Роми и други ранливи категории” со...

DSC_0090

Информативни средби со здруженија на граѓани

Национален ромски центар во соработка со партнерската организација Симбиозис организираа првични информативни средби со претставниците на граѓанските здруженија од Куманово, Кочани, Кичево, Прилеп, Крива паланка и Штип. Проектниот тим ги информираше претставниците на здруженијата за имплементацијата на проектот...

DSC_0164

Првични средби со п.е. на Министерството за правда

Национален ромски центар во соработка со партнерската организација Симбиозис организираа првични информативни средби со претставниците на подрачните единици на Министерството за правда во Куманово, Кочани, Кичево, Прилеп, Крива паланка и Штип. Проектниот тим ги информираше претставниците...

featured images

ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ЛОКАЛНИ ТЕРЕНСКИ АСИСТЕНТИ -Продолжување за Крива Паланка и Прилеп

Почитувани, Здружение Национален ромски центар (НРЦ) во партнерство со Симбиозис 12 го објавува ова продолжување на Повик за ангажирање на теренски асистенти само за Крива Паланка (1 позиција)  и Прилеп (1 позиција), поради тоа...