Караванот продолжува во Крива Паланка

Отворен информативен ден 08.08.2019 (четврток), 12:00 часот Локација: Единство бр. 80, Крива Паланка Национален ромски центар и Симбиозис 12 ќе организира отворена информативна средба на која може да присуствуваат сите граѓани. На средбата ќе...

Отворен инфо ден во Куманово

ПОКАНА за отворени информативни денови   Здружение Национален ромски центар од Куманово во партнерство со Симбиозис 12 го спроведува проектот „Зајакнување на пристапот до бесплатна правна помош за Роми и други ранливи категории” со...

Конкурс за граѓански тренинг за новинарство

Буверо 6 Македонија – Ромски Медиумски Тренинг Програм Национален ромски центар – Куманово преку проектот „Поддршка на жени Ромки да се идентификуваат нивните потреби, да ги побараат своите права и да се зголеми нивниот...