Промовиран документарниот филм „Испеан живот“

Куманово, 17 јуни – Националниот ромски центар – Куманово го промовираше документарниот филм „Испеан живот“, кој ја отсликува богатата ромска традиција и историја препеана преку изворната ромска музика. Филмот е во организација на Националниот...

Историја на Ромите

Историски филмски серии за Ромите Сериите даваат преглед на историјата на Ромите од почетоците во Азија до денешните дни. Презентациите се поделени во неколку временски епизоди: Ромите во 16-ти и 17-ти век Ромите во...