Прва обука во рамките на проектот Без Разлики= одржана во Скопје

Заштита и спречување на дискриминација кон ромските деца Во рамките на проектот „Спречување на дискриминација кон ромските деца” од 20 до 22 декември 2017 год, во одлична работна атмосфера се одржа првата обука на...

2017-та успешна година за НРЦ

2018-та проекти за социјална инклузија, социјална правда и права 2017-та година НРЦ реализираше значајни и крупни проекти за унапредувања на правата на граѓаните, за правата на жените Ромки, за постигнување напредок во сите сфери...

Промоција на креативното видео од Кампањата ДОСТА!

Националниот Ромски центар го промовираше креативното видео од Кампањата ДОСТА! Надмини ги предрасудите, Запознај ги ромите! и кампањата Ромска Гордост Креативното видео беше изготвено во соработка со Основните и Средните училишта од Куманово за...

Најава: Завршна манифестација од проектот „Едно сонце за сите“ во основното училиште „Кочо Рацин“

Во основното училиште „Кочо Рацин“ денеска се одржа завршна манифестација во рамки на проектот „Едно сонце за сите“, кој се реализираше во соработка со Центарот за лица со интелектуална попреченост Националниот Ромски Центар и...