1

Креативноста кај учениците како одговор за подобро општество

Креативен хепенинг со учениците од основните и средните училишта од Куманово кој имаше за цел учениците на креативен начин и сликовито да се искажат против предрасудите, стереотипите и дискриминацијата и со тоа да се...

45546918_2238174589730870_1311562461056335872_n

Прием по повод Националниот празник на Австрија

На ден 26.10.2018 австриската амбасада во Скопје организираше прием по повод Националниот празник на Австрија. Присутни беа многубројни личности од политиката, стопанството и од областа на културата.

1

Со креативни идеи против предрасуди и стереотипи

Креативно интерактивни работилници со учениците од основните и средните училишта од Куманово со цел да се препознаат стереотипите, предрасудите и дискриминацијата и влијанието кон нивното намалување и спречување Националниот ромски центар на 19 октомври...

Домувањето е повеќе од четири ѕида и кров

Документарниот филм „ Домувањето е повеќе од четири ѕида и кров “ е изработен во рамките на проектот „Адекватно домување за Роми“, реализиран од страна на Национален Ромски Центар со поддршка од проектот на...

Logo-EU-ZA-TEBE-ANG-300px1

Поддршка за легализација на ромско домување

Национален ромски центар започна да го имплементира  проектот „ Поддршка за легализација на ромско домување“ НРЦ во период од 2018 до 2020 година засилено ќе работи на процесот на легализација. Период на имплементација: 01.02.2018 до...

НРЦ Помеѓу грантистите на Цивика Мобилитас

Националниот Ромски центар на 23.09.2017 година учествуваше на Националниот Форум „Граѓани за промени“ ден на граѓанските организации организиран од страна на Цивика Мобилитас Националниот ромски центар како грантис на програмата Цивика Мобилитас преку која...

Претставници од Американската Амбасада изразија интерес за активностите на НРЦ

Мариса МекАјзак, советник за политички прашања и Митко Бурчевски, политички асистент ја посетија канцеларијата на Национален ромски центар На средбата присуствуваа Мариса МекАјзак, советник за политички прашања и Митко Бурчевски, политички асистент од Американската...