Учество на јавна дебата посветена на Предлог закон за социјална заштита

Националниот ромски центар учествуваше на јавна дебата посветена на Предлог Закон за социјална заштита. 20 Март 2019 Собрание на Република Северна Македонија Настанот беше организиран во врска со новиот Предлог Закон за социјална заштита...

убава новинарска

НРЦ по повод Денот на здравјето, порача еднаков пристап до кавлитетни здравствени услуги за сите, без предрасуди

Сиромаштијата, невработеноста на ранливите категории, на младите на жените Ромки ги ускратува можностите за пристап до квалитетна здравствена заштита, покажува истражувањето на Националниот Ромски Центар. На прес конференцијата во пресрет на 7 април, Денот...

52688614_2045022922284829_2483375993494962176_o

Завршен првиот сет обуки на тема „Креативно пишување“

  Покрај оджаните први две работилници од предвидениот прв сет на тема „Креативно Пишување“ во рамки на проектот „Менување на наративите за Ромите во здравствените институции“ каде што младите беа обучувани на на темите...

uchenik 1

Дискриминација во 5 нивоа на комплексност – Ученичка

Нивото на свест за препознавање и заштита од дискриминација сѐ уште е ниско. Добар дел од граѓаните не се ни свесни дека се директно или индиректно дискриминирани, а недоверба постои и кон институциите и...

teen 1

Дискриминација во 5 нивоа на комплексност – Тинејџер

Нивото на свест за препознавање и заштита од дискриминација сѐ уште е ниско. Добар дел од граѓаните не се ни свесни дека се директно или индиректно дискриминирани, а недоверба постои и кон институциите и...

soc rab 1

Дискриминација во 5 нивоа на комплексност – Социјален работник

Нивото на свест за препознавање и заштита од дискриминација сѐ уште е ниско. Добар дел од граѓаните не се ни свесни дека се директно или индиректно дискриминирани, а недоверба постои и кон институциите и...

Umetnik

Дискриминација во 5 нивоа на комплексност – Уметник

Нивото на свест за препознавање и заштита од дискриминација сѐ уште е ниско. Добар дел од граѓаните не се ни свесни дека се директно или индиректно дискриминирани, а недоверба постои и кон институциите и...

asmet 1

Дискриминација во 5 нивоа на комплексност – Активист

Нивото на свест за препознавање и заштита од дискриминација сѐ уште е ниско. Добар дел од граѓаните не се ни свесни дека се директно или индиректно дискриминирани, а недоверба постои и кон институциите и...

Kichevo

Да зборуваме за дискриминацијата – тематска приказна Кичево

Нивото на свест за препознавање и заштита од дискриминација сѐ уште е ниско. Добар дел од граѓаните не се ни свесни дека се директно или индиректно дискриминирани, а недоверба постои и кон институциите и...