Презентација на Извештајот – Анализа на случаи од терен ТВ СИТЕЛ

Промоција на Извештајот и завршната конференцијата од проектот „Спречување на дискриминација кон ромските деца“ **** Оваа публикација е изготвена со помош на Европската Унија. Содржината на публикацијата е единствена одговорност на Здружението Национален ромски...

Соопштениja за медиуми – заклучоци и препораки од Извештајот – Анализа на Случаи од терен

Препораки за подобрување на законската регулатива и стратегии генерални состојби и заклучоци Националниот ромски центар во рамките на проектот „Спречување на дискриминација кон ромските деца“ го подготви извештајот „Дискриминација на децата Роми, меѓународна и...

Презентација на извештајот и најава за конференцијата од Проектот „Спречување на дискриминација кон ромските деца“

**** Оваа публикација е изготвена со помош на Европската Унија. Содржината на публикацијата е единствена одговорност на Здружението Национален ромски центар (НРЦ), Куманово и партнерската организација Здружение Паблик, Скопје и на никаков начин не...

Untitled-1

Извештај – анализа од проектот „Спречување на дискриминација кон ромските деца“

Националниот ромски центар во рамките на проектот „Спречување на дискриминација кон ромските деца“ го подготви извештајот „Дискриминација на децата Роми, меѓународна и домашна регулатива, национални политики и институционална поставеност (анализа на случаеви од терен)“...

1

Мрежата со препораки за извештајот за спречување на дискриминација кон Ромските деца

Презентирана драфт верзијата на извештајот и препораките на трета средба на мрежата  за спречување на дискриминација кон Ромските деца   На 26.12.2018 година во Скопје од страна на проектниот тим беше организирана третата средба...

DSC_0376

Обука и размена на идеи и предизвици

Националниот ромски центар во партнерство со Паблик од Скопје организираше обука за подгрантисти во рамки од проектот „Спречување на дискриминација кон ромските деца“ подржана од Делегацијата на Европска унија во Македонија. На 15 и...

DSC_0008

Вмрежување на активисти за заштита од дискриминација

Мрежата и активистите на втората средба за заштита од дискриминација По точно 5 месеци на 26.09.2018 година во Велес, мрежата и активистите како и претставниците на локални граѓански здруженија се состанаа на втората средба...