Хигиена Плус е социјално претпријатие од Куманово кое започна да функционира од декември 2020 година, со поддршка од НРЦ преку проектот „Зајакнување на ромската жена во РСМ“, финансиран од We effect.

Претпријатието нуди сервис за чистење на домови и канцелариски простори, со професионална опрема и сопствени средства за чистење.

Со нивно ангажирање од Ваша страна, Вие ги поддржувате жените Ромки и жените од ранливи категории на граѓани.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*