Сите вие, ромски девојки и жени од Куманово, Штип, Кичево, Кочани, Прилеп и Велес кои сакате да се активирате во рамките на проект кој е наменет токму за вас, сакате да научите како да се борите за своите права, да се спротивставите на неправдата, да се вклучите во нашите активности за ваше зајакнување за родова еднаквост, вработување и заложби против рани бракови слободно контактирајте не, ние ќе ве поврземе со локалните активисти и ќе ве вклучиме во проектот „Зајакнување на ромската жена во Република Северна Македонија“, што се спроведува од страна на Национален ромски центар, со поддршка од We effect. logo

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*