Националниот Ромски центар го промовираше креативното видео од Кампањата ДОСТА! Надмини ги предрасудите, Запознај ги ромите! и кампањата Ромска Гордост

Креативното видео беше изготвено во соработка со Основните и Средните училишта од Куманово за време од имплементацијата на активностите од Кампањата ДОСТА!.

Кампањата ДОСТА! „Надмини ги предрасудите, Запознај ги ромите“ и кампањата „Ромска Гордост“ поддржана од Кампањата Доста! програма од Советот на Европа и „Европа за Граѓаните“ програма на Европската унија.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*