Промовиран проектот „Зајакнување на пристапот до бесплатна правна помош за Роми и други ранливи категории”

Национален ромски центар (НРЦ) на 31ви јануари 2019 година во просториите на ЕУ Инфо центар го промовираше проектот „Зајакнување на пристапот до бесплатна правна помош за Роми и други ранливи категории” кој го спроведува...

НРЦ учествуваше на Меѓународната конференција за правата на жените Ромки во Украина

Со цел да се разгледаат случувањата со почитување на правата на жените Ромки во Украина во партнерство со Меѓународната хуманитарна организација Ромски женски фонд “Чирикли”, Поткомитетот и UN Women заеднички организираа Меѓународна конференција за ромските...

Поддршка на Ромки за пристап до права и услуги за оние кои преживеале насилство

Национален ромски центар (НРЦ) со поддршка на UN Women започна со имплементација на проект насловен како “Поддршка на жени Ромки да се идентификуваат нивните потреби, да ги побараат своите права и да се зголеми...