НРЦ со повеќе активности го одбележа Меѓународниот ден на човекови права

НРЦ ќе работи на унапредување на човековите права   НРЦ со повеќе активности го одбележa 10 декември, Меѓународниот ден на човекови права. Во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“се одржа манифестација во рамки на проектот...

НРЦ на јавна дебата на Постојаната анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот

НРЦ на дебата по повод „70 години Универзална декларација на правата на човекот“   НРЦ беше дел од јавната дебата на Постојаната анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, која се...

НРЦ во Тирана

НРЦ во рамки на проектот „Поддршка за социјална инклузија на младите Роми во неформалната едукација“ НРЦ, заедно со организацијата Институт за ромска култура во Албанија и Академик од Велико Трново, Бугарија започнуваат со реализација...

НРЦ на форум за цивилно општество во Приштина

Граѓанското општество глас на народот НРЦ неше единствениот претставник од Македонија на форумот за граѓанско општество кој се одржа на Факултетот за архитектура во Приштина и е дел од серијата форуми кои ги организира...

Завршна манифестација на НРЦ од кампањата „ДОСТА! Надмини ги предрасудите, Запознај ги ромите“

Учениците упатија пораки за надиминување на стеротипите и предрасудите кон Ромите Со изложба на креативни дела изработени од учениците од основните и средните училишта од Куманово, во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“, денеска заврши...

НРЦ со повеќе активности ќе го одбележи Меѓународен ден на човекови права

НРЦ –Да се почитуваат човековите права НРЦ со повеќе активности ќе го одбележи 10 декември, Меѓународниот ден на човекови права. Утре, во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во 12 часот, ќе се одржи манифестација...

Јавен повик за пријавување на обука

Проект „Спречување на дискриминација кон ромските деца”   Здружение Национален ромски центар од Куманово во соработка со парнерска организација Паблик од Скопје во рамките на проектот „Спречување на дискриминација кон ромските деца„ финансиран од...

Елезовски на ТВ Нова за Холокаусот на Ромите

НРЦ на дебата за Холокаустот врз Ромите Извршниот директор на НРЦ, Ашмет Елезовски учествуваше на дебатна емисија на националната телевизија Нова, каде заедно со уште двајца соговорници, Зоран Димов и Трајко Петровски и новинарот...

НРЦ на состанок „Придвижување на Ромите кон социјално осигурување за поголема вклученост во општество“

НРЦ заложба за конкретни проекти за бенефит на Ромите НРЦ учествуваше на работниот состанок за социјална инклузија на Ромите во Република Македонија. На состанокот, за социјална инклузија на Ромите во Република Македонија имаа и...