Делегација на Здружението Национален  Ромски Центар   положи  свежо цвеќе    пред  споменикот на хероите од  Втората Светска Војна , на Спомен Костурница  со порака 

“Во спомен на паднатите  борци од  Втората Светска Војна   граѓани на Куманово а меѓу нив  и Роми – НРЦ  “

“ Godi dejba ko Romane heroja tharo Dujto Sumnaleskoro Mariphe  – NRC”

Rushit Shakir  thaj  Šukri Šakiri

        

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*