52688614_2045022922284829_2483375993494962176_o

 

Покрај оджаните први две работилници од предвидениот прв сет на тема „Креативно Пишување“ во рамки на проектот „Менување на наративите за Ромите во здравствените институции“ каде што младите беа обучувани на на темите „Пишување новинарски извештаи“-Александра Максимовски и „Адолесцентско здравје“-Љиљана Ивановска во првата обука а во втората „Алатки за креативно пишување“-Марија Димитровска „Сексуално и репродуктивно здравје и заштита“-Љиљана Ивановска  а во третата обука исто се зобруваше и таргет беше здравјето на младите Роми каде и воедно се земаа изјави од учесниците и предавачите во видео формат во врска со сработеното до сега, и истите ке бидат монтирани и објававени на магазинот ЕДНО на сајтот на ЗНРЦ и на социјалните мрежи.

 

52605178_2045022548951533_1960999758600339456_o

 

53910559_2085271048260016_3493452490769170432_o

 

52536859_2045022762284845_357016953161777152_o

52439616_2045021772284944_2082188699012956160_o

 

52384625_2045021422284979_8961238143986565120_o

54731045_2085272111593243_555744364098224128_o

54523962_2074898705963917_4675152707210706944_o

54462676_2085271121593342_6067918207967035392_o

54257717_2085270138260107_7890398730036183040_o

54255650_2085270771593377_8943740447222661120_o

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*