За идентитетот, предрасудите и личните стории

Првиот работен ден од кампот Буверо 2016 беше во знакот на учесничките и нивните стории   Ромската женска меѓу-културна мрежа БУВЕРО 2016 организира тренинг за група од 11 девојки од ромската заедница во Македонија...

БУВЕРО завршна церемонија

Заврши медиа кампот БУВЕРО 3 Македонија, во организација на НРЦ во партнерство со Фондацијата Ромедија. Учесничките се стекнаа со теоретски и практични знаења во областа на новинарството и професионална изработка на документарен филм. Ова...

Буверо Кампот Македонија започна! запознајте ги учесничките!​

​Кампот се одржува во Етно село, Македонија од 13-ти до 26-ти јули. Учесничките ќе учат професионална изработка на филмови, новинарство, ромски идентитет. Следете не и видете ги нивните активности!