20 Promocija 0270-800x600

Промоција на креативните вредности од медиа кампот Буверо

За време на медиа кампот Буверо 2017 година ромски девојки подготвија три интересни видео приказни што беа промовирани пред публиката и предизвикаа голем интерес Националниот ромски центар со поддршка од програмата на Европска Унија...

1-800x600

Буверо кампот се истакна со креативност

Кампот Буверо 2017 традиционално по трет пат беше организиран во Етно село во Куманово преку програмата Европа за граѓаните на Европска Комисија, во партнерство помеѓу Национален ромски центар и Ромедија Фондација Национален ромски центар...

Screen Shot 2017-08-23 at 1.17.57 PM

Националниот Ромски Центар го одбележа завршниот настан БУВЕРО 5 кампот 2017

  Ашмет Елезовски од Националниот Ромски Центар Двананесет млади девојки, средношколки и студентки од Македонија, Бугарија и Србија учествуваа на третиот по ред ромски медиумски тренинг програм „Буверо“ што започна нас 11-ти август и...

DSC_0161-800x600

Пристигнаа Буверо девојките

Кампот Буверо 2017 традиционално по трет пат се организира во Етно село во Куманово преку програмата Европа за граѓаните на Европска Комисија, во партнерство помеѓу Национален ромски центар и Ромедија Фондација Национален ромски центар...

16-800x600

Три видео приказни пред очите на јавноста

За време на медиа кампот Буверо 2016 година ромски девојки подготвија три интересни видео приказни што беа промовирани пред публиката и предизвикаа голем интерес   Националниот ромски центар со поддршка од програмата на Европска...